Землетрус, викликаний Великим Потопом

На глибині багатьох кілометрів під поверхнею Землі високі температури і тиск видавлюють воду з деяких мінералів, змінюючи, перетворюючи породи. Усі підручники кажуть, що утворення таких порід – метаморфічних порід – займає мільйони років. Останні дослідження цілком переконливо довели, що підручники помиляються.

Зазвичай епіцентр землетрусу знаходиться в земній корі не глибше 12 км. Землетруси з епіцентрами на більшій глибині, особливо за відсутності явних розломів, – це абсолютні загадки. Один такий землетрус, що трапився біля вершини Лома-Прієта в 1989 році, з епіцентром на глибині 18 км під поверхнею землі, був такою загадкою. Але нещодавно три геологи з Єльського університету зробили відкриття, яке може пояснити зародження епіцентра землетрусу на такій глибині та підтвердити біблійну історичну хронологію.

Стандартна модель формування метаморфічних порід говорить: під землею під впливом високих температур і тиску вода повільно витісняється з кристалів, що утворюють породу. Цей процес відбувається так глибоко в надрах землі, що порода починає сама пластично текти. І ось зараз геологи з Єля вивчили процес і виявили, що в таких умовах крихітні крапельки води виділяються з кристалів набагато швидше, ніж передбачалося раніше. Власне кажучи, вода залишає кристали так швидко, що під її натиском розривається порода.

Геологи, які надали спільноті це дослідження, стверджують, що процес, який, начебто, відбувався мільйони років, насправді міг займати лише століття або навіть десятки років. А виходячи з цього, походження деяких сучасних метаморфічних порід можна з легкістю відстежити до Потопу, слідуючи тимчасовій шкалі, яку дає нам Біблія.

#ДеньзТворцем


Книга Буття 7:11

«Року шостої сотні літ життя Ноєвого, місяця другого, сімнадцятого дня місяця, — цього дня відкрилися всі джерела великої безодні, і розчинилися небесні розтвори».

Молитва: Отче Наш, я дякую Тобі за Твоє Слово, правдиве в цьому світі, повному гріха. Амінь.