Втілена краса імунної системи дерев

Не всі це знають, але насправді бурштин, який часто вважають дорогоцінним каменем, насправді – продукт життєдіяльності дерев. Не всі це знають, але бурштин може вказати на деякі важливі місця в Біблії.

Бурштин – це зовсім не скам’янілий деревний сік. Швидше, він – частина імунної системи дерева. Якщо пошкоджується стовбур або гілка дерева, то дерево виділяє густу рідину, смолу, яка закупорює рану і потім твердне – такий своєрідний миттєвий пластир. Багато хто вважає, що бурштин – продукт минулих епох, що для утворення бурштину потрібні мільйони років. Якби це було так, з бурштину був би абсолютно невідповідний пластир для дерева. Нерідко в шматку бурштину можна побачити комаху або частину рослини, що добре збереглися, практично неушкоджені. Якби смола – майбутній бурштин – тверділа сотні років, будь-яка комаха або рослина всередині бурштину розклалася б без сліду. Ще один доказ того, що бурштину не мільйони років – живі бактерії та клітини дріжджового грибка, які знаходять у цій застиглій смолі.

Бурштин має бути міцним і міцним, щоб захищати пошкоджене дерево, і тому запас міцності в нього навіть більший, ніж потрібно для виживання дерева. Ювеліри часто використовують бурштин у своїх роботах, тому що він дуже красивий. Деякі види бурштину чудово пахнуть, якщо їх підпалити. У Біблії такий бурштин називається миро або смирна. У деяких традиційних культурах бурштин використовують у медицині як лікарський засіб. Бурштин, такий багатогранний – благословення нам від Творця.

#ДеньзТворцем


Євангеліє від Матвія 2:11

«Вони ввійшли до оселі… піднесли Йому дарунки: золото, ладан та мирро».

Молитва: Господи Ісусе, коли Ти прийшов у наш світ, волхви принесли Тобі смирну, якою Ти обдарував з милості своєї нас і дерева. Дякуємо Тобі. Амінь.