Відвідування церкви призводить до довгого щасливого життя

Дослідження показують, що люди, які регулярно відвідують церкву, як правило, мають міцніше здоров’я, ніж ті, хто до церкви не ходять. Нове дослідження демонструє, що ті, хто регулярно відвідують церкву, живуть довше, ніж ті, хто ігнорує служби. Регулярним відвідуванням церкви, як і в інших дослідженнях, вважається відвідування церкви не менше одного разу на тиждень. Нове дослідження провів центр демографічного дослідження (Population Research Center) Техаського університету, місто Остін.

Дані для аналізу почали збирати 1987 р. Дослідники центру контролю над захворюваннями опитали у домашній обстановці 22 000 людей про чинники ризику онкологічних захворювань. Потім вчені центру демографічного дослідження вивчили інформацію про 2000 людей із початкової кількості, що померли між опитуваннями у 1987 та 1995 роках. Було зроблено висновок, що ті, хто відвідував церкву не менше одного разу на тиждень, у середньому жили на сім років довше, ніж ті, хто до церкви не ходив. Ті, хто церкву не відвідували ніколи, мешкали в середньому 75 років. А ті, хто регулярно ходив до церкви, у середньому доживали до 82 років. Дослідники сказали, що активні парафіяни могли покращити якість і тривалість життя, дотримуючись поради церкви уникати нездорових звичок. Далі вони зазначили, що соціальні зв’язки, налагоджені людьми, які регулярно відвідують церкву, перетворилися на тісні стосунки з іншими людьми, які допомагали відстежувати стан здоров’я. Звісно, ​​дослідження було неможливо оцінити духовну користь від відвідувань церкви. Ми знаємо про це, тому що читаємо в Біблії про всі дари, заповідані нам Богом.

#ДеньзТворцем


Послання до Євреїв 10:25

«Не кидаймо збору свого, як то звичай у деяких, але заохочуймося, і тим більше, скільки більше ви бачите, що зближається день той».

Молитва: Дякую Тобі, Господи, за всі дари, отримані від Тебе через Слово Твоє. Будь ласка, благослови мого пастора і допоможи йому. Амінь.