Шоколад як ліки

Лікарня при університеті Кельна, Німеччина, провела дослідження, які можуть принести радість і поліпшення здоров’я деяким людям. Результати дослідження припускають, що невелика кількість шоколаду може знизити кров’яний тиск.

У процесі дослідження 44 жителі Німеччини віком від 56 до 73 років протягом майже п’яти місяців їли по маленькому шматочку чорного шоколаду щодня. Вони з’їдали всього 6 грамів шоколаду – півтора квадратика або 30 калорій. Тестова група отримала вказівки зовсім не їсти шоколаду під час досліджень. У результаті в піддослідної групи систолічний кров’яний тиск упав у середньому на три пункти, а діастолічний у середньому на два пункти. У всіх 44 осіб до досліджень тиск був злегка підвищеним. Масштаб дослідження скромний, але його результати схожі з результатами інших досліджень щодо дії шоколаду, включеного в раціон. Схоже, шоколад знімає спазм кровоносних судин. Дослідники попередили: якщо з’їдати велику кількість шоколаду, то набрана зайва вага зведе нанівець усю позитивну дію, яку маленька порція шоколаду може надати на здоров’я.

Список продуктів, які сучасна наука рекомендує і забороняє вживати, постійно змінюється. Тим часом картина корисного харчування тільки починає вимальовуватися. Ми можемо подякувати Богові за те, що Він створив речі смачні й водночас корисні.

ДеньзТворцем


Євангеліє від Марка 7:15

«Не існує нічого такого, що ввійшовши ззовні в людину, могло б опоганити її. Але заплямувати людину може тільки те, що виходить із неї».

Молитва: Дякую Тобі, Господи, за всі хороші речі, які Ти дав нам, особливо за ті, що роблять наше життя приємнішим і радіснішим. Амінь.