Розум вбудований у витвір

Всі, хто вірить у те, що Всесвіт, Земля і все на ній з’явилися в результаті еволюції — процесу, за яким не стоїть розумний задум, не можуть пояснити походження розуму. Дехто навіть намагається стверджувати, що нічого подібного не існує, і кажуть, що ми просто звикли вважати, що певні речі вказують на інтелект. Чим більше ми дізнаємося про світ, тим більше зусиль потрібно для віри в еволюцію.

Неймовірна структура ДНК та її робота – ось один приклад. Вчені показали, хоч і не планували цього, що сама ДНК буквально наповнена інтелектом. 1994 року вчені відкрили, що ДНК можна використовувати як комп’ютер. З того часу наука дізналася багато нового про обчислювальні можливості ДНК.

Наприклад, як за допомогою ДНК вирішити відому задачку про сім міст і оптимальний маршрут, при якому через одне місто не доведеться проїжджати двічі? Для вирішення завдання вчені надали числові значення окремим ниткам ДНК. Через серію біохімічних реакцій вони дали можливість молекулам ДНК вступати в контакт один з одним, зберігаючи при цьому результат після кожної стадії. Електронний комп’ютер може вирішити математичне завдання з 30 пунктами та 50 змінними за 1,6 мільйонів кроків. ДНК-комп’ютер здатний вирішити те саме завдання всього за 91 крок!

ДНК-комп’ютери не були б можливі, якби розум, інтелект були вплетені в саму основу творіння. А це міг зробити лише мудрий Творець.

#ДеньзТворцем


Псалом 104:24a

«Всього, що Ти зробив, і не злічити! І скільки мудрості у всіх Твоїх діяннях».

Молитва: Дорогий Батьку, допоможи мені використати розум і здатність мислити, які Ти дав мені. Амінь.