Парадокс слабкого Сонця

Припустимо на секунду, що еволюційне пояснення появи Землі та Сонця є вірним. Сонце сформувалося приблизно 4,6 млрд. років тому. Уявімо також, що еволюціоністи мають рацію, і життя виникло на Землі приблизно 3,5 млрд років тому. Такий сценарій сповнений наукових нестиковок, але сьогодні ми хочемо зосередитися на одній проблемі, про яку рідко згадують.

Ці припущення мають на увазі, що в наш час Сонце на 40 відсотків яскравіше, ніж було 4,6 млрд. років тому. Це означає, що 3,5 млрд. років тому Земля отримувала від Сонця набагато менше енергії, ніж ми отримуємо сьогодні. У таких умовах, як ми вже знаємо, життя на Землі існувати не могло. Але нам кажуть, що саме в таких умовах, ймовірно, зародилося життя. Еволюціоністи знають про цю нестиковку. У спробі вирішити проблему вони будують теорії про те, що давню Землю огортало більше газів, що викликають парниковий ефект, вони більш ефективно утримували сонячне тепло, в результаті живі форми на Землі отримували цей оптимальний рівень температур, як у наші дні. Потім вони продовжують вибудовувати теорії, що суміш цих газів поступово змінювалася, доки перетворилася на атмосферу, що оточує Землю нашого часу і добре відповідає збільшенню сонячної енергії, що потрапляє від Сонця на Землю. Таке пояснення є настільки фантастичним, що один науковий журнал назвав цю теорію «синдромом Золотовласки» – коли ні до чого ні надлишок, ні недолік.

Є менш фантастичне вирішення питання. Землі та Сонцю не мільярди років, і життя з’явилося порівняно недавно, щоб жити в тих самих умовах, що й ми зараз.

#ДеньзТворцем


Книга Буття 1:16

«І вчинив Бог обидва світила великі, світило велике, щоб воно керувало днем, і світило мале, щоб керувало ніччю, також зорі».

Молитва: Я славлю Тебе, любий Отче, за все, що Ти створив для нас. Амінь.