Одна амеба та її запах

Не кожного небезпечного хижака можна побачити. Мабуть, найстрашніший хижак, що живе в краплі води зі ставка, – амеба протей (або амеба звичайна, або корененіжка). Корененіжка, в буквальному сенсі, тероризує своїх одноклітинних сусідів по ставку, які можуть відчути запах амеби, що полює за здобиччю. Особливо амеба любить закушувати крихітними інфузоріями. Але інфузорії можуть захищатись. Деякі вловлюють запах амеби, що наближається, і несуться геть від небезпеки. Інші для захисту відростили шпильки, а є й такі, хто виростив твердий панцир.

Така ситуація ставить перед прихильниками еволюції велике питання. Навіщо хижак попереджає здобич про те, що він наближається? Еволюція мала б відбракувати здатність амеби видавати унікальний запах, який називають А-фактором. Нещодавно було зроблено відкриття, і виявилось, що запах амеби – це мудрий задум, що вказує на Творця.

Амеби розмножуються поділом, тож кожна амеба оточена клонами. А-фактор досить сильний, щоб амеби впізнавали своїх клонів і не намагалися їх з’їсти, але недостатньо сильний, щоб розлякати всю потенційну їжу.

Бог послав Свого Сина, Ісуса Христа, врятувати нас від іншого невидимого хижака, диявола. Зло світу – ось запах, який попереджає людей про присутність диявола. Бог наповнив Творіння безліччю свідчень тому, що Він Творець, і коли наш короткий вік на землі пролетить як одна мить, ми встанемо перед Його Сином, і, вірячи в Нього, будемо прощені і врятовані від гріха, смерті та диявола.

#ДеньзТворцем


Книга Йова 9:25-26

«А дні мої стали швидкіші, як той скороход, повтікали, не бачили доброго, проминули, немов ті човни́ очеретяні, мов орел, що несеться на здобич».

Молитва: Дякуємо Тобі, Отче Наше, що в Своїй любові Ти послав Свого Сина дати нам спасіння від гріха, смерті та диявола. Амінь.