Не ставтеся до слини байдуже

Коли-небудь при медичному огляді лікар не братиме у вас зразок крові, натомість він попросить вас дати зразок слини. Слина – дивовижна рідина. Крім того, що вона допомагає нам змочувати та перетравлювати їжу, слина може прискорити загоєння, а ще вона вбиває бактерії, грибки та віруси. Хімічний склад слини практично ідентичний плазмі. У слині навіть містяться ті ж збудники інфекцій, що й у крові, лише у меншій концентрації.

Припустимо, ви раптом опинилися у стресовій ситуації. У відповідь на стрес підвищується рівень гормону кортизолу у крові. Через 20 хвилин і в слині відбудуться ті самі зміни.

Колись аналіз слини зможе замінити аналіз крові. У Сполучених Штатах саме зразок слини беруть для тесту на СНІД, для перевірки на наркотики, алкоголь, передчасні пологи та пародонтальні захворювання. Якщо на терміні вагітності до 36 тижнів у крові жінки підвищується рівень гормону естріолу, лікарі знають, що це може загрожувати передчасними пологами. Аналіз слини також проводиться у жінок, які не можуть завагітніти – для перевірки гормонального фону. У деяких країнах слину беруть на аналіз для перевірки гепатиту В.

Чудові властивості слини свідчать про люблячого Творця. Він знав, що ми згрішимо і принесемо у цей світ хвороби. Тому Він дав нам слину, яка не лише захищає нас від інфекцій, а й допомагає вилікуватись. Але найсильніший вияв Божественної любові – це те, що Він прислав на землю Сина, який дав нам духовне зцілення.

#ДеньзТворцом


Книга пророка Малахії 4:2

«А для вас, хто Ймення Мойо́го боїться, зійде Сонце Праведності та лікування в проміннях Його, — і ви вийдете та поскакаєте, мов ті ситі телята!»

Молитва: Дякую Тобі, Господи, за всі Твої прекрасні дари, особливо спасіння. Амінь.