Мозок – щоб бачити Творіння Боже

Прихильники ідеї, що людина виникла в результаті мільйонів років еволюції, стикаються з безліччю незрозумілих фактів, наприклад, вони не можуть пояснити феномен мозку людини. Людський мозок – це 25000 х 1010 нервових сполук. Уявили собі число? Тобто мало статися диво, щоб еволюція зробила людину з мавпоподібної істоти, та ще й у той період часу, що вказують еволюціоністи: у кожного наступного покоління в порівнянні з попереднім мозок мав приростати тисячами нових нервових сполук!

Ще більш дивним є той факт, що при народженні мозок людини зовсім не чиста дошка. Декілька досліджень показали, що навіть немовлята трьох місяців від народження чекають від навколишніх предметів певної поведінки. В одному з дослідів тримісячні немовлята демонстрували здивування, коли лаборант змусив предмет, на який дивилася дитина, зникнути. Інше дослідження показало, що немовлята не очікують, що неживі предмети рухатимуться самостійно. Але цілком звично сприймають те, що живі істоти пересуваються самі. Таке вроджене програмування мозку дає людині можливість розвиватися швидше з отриманням нової інформації про світ.

Складність будови та функціонування мозку, а також ознаки «попереднього програмування» зрештою змусили Альфреда Рассела Уоллеса, видатного еволюціоніста, повірити у Творця. Чим більше ми дізнаємося про Творіння Боже, тим очевиднішим для нас стає висновок: ми всі – робота мудрого Творця. І Він дав нам мозок, щоб ми змогли це зрозуміти.

#ДеньзТворцем


Дії святих апостолів 17:29

«Отож, бувши Божим тим родом, не повинні ми думати, що Божество подібне до золота, або срібла, чи до каменю, твору мистецтва чи людської вигадки».

Молитва: Дякую Тобі, любий Батьку, за розум, який Ти дав мені. Амінь.