Корисний шоколад

Колись вважалося, що шоколад – шкідлива та хвора їжа. Дослідження відразу в кількох галузях науки показали, що шоколад слід віднести до здорової та корисної їжі.

Виявилося, що в бобах какао, з яких виготовляють шоколад, високий вміст антиоксидантів, флавоноїдів. Флавоноїди містяться у чаї та іншій їжі. Споживання цих речовин пов’язане зі зниженням ризику серцево-судинних захворювань. У шоколаді, який ви купуєте в магазині, міститься достатня кількість флавоноїдів, достатня настільки, щоб його брати до уваги при наукових дослідженнях. В одному грамі шоколадного молока 10 міліграм антиоксидантів. Якщо ви – любитель чорного шоколаду, ви збільшуєте дозу антиоксидантів більш ніж удвічі.

Вже ідентифіковано понад 4000 натуральних флавоноїдів, але в шоколаді знаходяться саме ті їх різновиди, які вважаються найсильнішими. Вони навіть ефективніші за антиоксиданти, що містяться у вітаміні С! Інші флавоноїди, що входять до складу шоколаду, знижують тонус кровоносних судин, що спричиняє зниження високого тиску. Флавоноїди у шоколаді, як виявилося, працюють як м’який аналог аспірину – розріджують кров. Також вони допомагають боротися із руйнуванням тромбоцитів, а це буває, коли тромбоцити злипаються. Ну, і якщо цього недостатньо, то шоколад допомагає підвищити рівень хорошого холестерину.

У цьому житті шоколад зміцнить здоров’я вашої серцево-судинної системи. Але коли це життя прийде до кінця, тільки кров Ісуса Христа дасть вам вічне життя.

#ДеньзТворцем


Послання до Римлян 5:9

«Оскільки тепер ми виправдані перед Богом кров’ю Христовою, тож і від гніву Божого врятуємося через Ісуса».

Молитва: Господи, я вдячний Тобі за те, що Ти пролив Свою кров за мене. Амінь.