Індіанці родом з Ірландії

Вже давно точаться суперечки – хто ж той перший європеєць, який дістався Америки: Христофор Колумб чи Лейф Ерікссон? Але у світлі останніх знахідок здається, що це безглузда суперечка. Дивна підказка була знайдена у тексті, висіченому на камені у Західній Віргінії. Написи виконані огамічним письмом, у якому алфавіт складався з двадцяти знаків, що позначалися вертикальними рисками та точками, нанизаними на центральну вертикальну лінію під гострим або прямим кутом. Написи були зроблені десь між початком VI та кінцем VIII століття, практично за тисячу років до Колумба.

Написи у Західній Віргінії висічені на камені огамічним письмом, який вигадали ірландські кельти. Звідки там взялися написи давньокельською мовою у VI чи VII столітті? Відповідь може бути в самому тексті, тому що в кожному написі – християнське послання! Одна каже: «Різдво Господнє, час великої радості та вподобання в людях». З’явилося припущення, що авторами були ірландські ченці, які виконували своє Велике Доручення, вирушивши у подорож, щоб нести віру народам, у разі – американським індіанцям.

Існує доказ того, що люди Старого світу знали про існування Нового Світу ще до середньовіччя. А огамічний лист на камені цілком може бути знаком місіонерської роботи християн у Новому Світі.

#ДеньзТворцем


Молитва: Дякую Тобі, Господи, за тих, хто приніс Твоє Слово в моє життя. Амінь.

Євангеліє від Матвія 28:19

«Тож йдіть і зробіть Моїми учнями й послідовниками всі народи, охрестивши їх в ім’я Отця і Сина і Святого Духа».