Геніальний політ комах

Комахи, що літають – велика таємниця для вчених, особливо для тих, хто вірить в еволюцію. До недавнього часу вчені не знали, як комахи, що літають, можуть літати. Досліди з крилами комах в аеродинамічній трубі показали, що крила забезпечують комахі від третини до половини потужності, яка потрібна для польоту, залежно від виду. І при цьому сліпень пролітає майже півсотні кілометрів за годину!

Ретельне вивчення біомеханіки польоту комах показало, як вони примудряються літати. Політ комахи в порівняні з польотом літака ґрунтується на зовсім інших принципах. На відміну від крил сучасного літака, у процесі польоту крила комахи описують вісімку. Якщо крило літака стане під кутом більше 18 градусів до повітряного потоку, вихор, який забезпечує підйомну силу верху крила, відривається від крила і літак провалюється. Крила комах, тим не менш, розрізають повітря під набагато крутішим кутом. Чому крило комахи «не втрачає вітер» і комаха не падає вниз? Вчені виявили, що через те, що кінчик крила у комах рухається швидше, підйомна сила постійно діє на крило і дає комасі додаткові 70% підйомної потужності.

Еволюціоністи представляють сучасних комах, що літають, предками стародавніх комах, які вміли тільки планувати. Потім, після передбачуваних мільйонів років, вони отримали крила та вміння літати сучасних комах. Але нещодавні дослідження свідчать, що політ комах – не результат випадкового розвитку. З самого початку він був ретельно спроектований та задуманий Творцем.

#ДеньзТворцем


Псалом 105:31

«Він слово мовив, і блошиць навала посунула на край».

Молитва: Дякую Тобі, Господи, за те, що Твоє всемогутнє Слово створило віру в мені і принесло спасіння. В ім’я Ісуса. Амінь.