Дорожні роботи у мурах

Ви їдете шосе, і раптом рух починає сповільнюватися до швидкості пішохода. Але ось ви доповзаєте до того місця, де всі починають гальмувати, і бачите велику вибоїну в дорожньому покритті – там усі скидають швидкість і акуратно об’їжджають небезпечне місце.

Деякі комахи стикаються з такими ж дорожніми проблемами. Бродячі мурахи, що живуть у Бразилії, щоранку направляють загони мисливців за здобиччю. Вони рухаються колоною в кілька особин, і цей загін готовий напасти на інших мурах і навіть на більших комах, наприклад, на скорпіонів, щоб потім притягнути здобич до мурашника. Однак у джунглях Бразилії немає шосейних доріг, і на шляху колони трапляється не одна яма або вибоїна. Коли на шляху у мурах виявляється ямка розміром з мураху, вони можуть уповільнити рух і обійти перешкоду більш вузькою колоною. Дослідники підрахували, що зниження швидкості руху призведе до того, що мисливці доставлять у мурашник на 30 % менше їжі. І замість цього перша мураха, яка виявила ямку, визначає її розміри. Якщо вона приблизно з нього, він лягає в ямку, заповнюючи її своїм тілом. Якщо вона менша, то її закриває собою не доросла велика мураха, а мураха поменше.

Бог дав бродячим мурахам здатність успішно долати перешкоди на шляху, але нам Він дав набагато більше. І коли в Біблії йдеться про наші шляхи, зрівняні перед Господом, мова йде про правду Христа, яку ми отримали милістю через віру.

#ДеньзТворцем


Псалом 5:9

«Навчи мене, о Господи, праведно жити, пильнують бо мій кожен крок недоброзичливці мої. Свій шлях зроби прямим».

Молитва: Господь Ісус Христос, дякую за Твій дар, за Твою правду. Допоможи мені зберігати цей дар і жити в ньому. Амінь.