«Дивна ягідка»

Іноді здається, що Бог створив деяких істот просто, щоб ми побачили: Він може зробити неможливе. Безліч таких створінь, дивних на вигляд і в поведінці, представляють справжній виклик теорії еволюції, тому що не було жодної еволюційної потреби у подібній істоті.

Одне з таких створінь – бактерія, що отримала назву «найстійкіший мікроорганізм на Землі». Латинська назва бактерії – Deinococcus radiodurans – означає «дивна ягода, стійка до радіації». Вона витримує опромінення в тисячі разів більш потужне, ніж смертельний для людини рівень. Мікроорганізм перший раз виділили в п’ятдесятих роках, але вчений, який почав вивчати його в 1988 році, сказав: «Ледве змусив себе повірити, що щось подібне може існувати».

Більшість бактерій утворюють тверді капсули навколо себе, щоб протистояти впливу радіації. Тверда оболонка дає деякий захист, але «дивна ягода» не формує капсулу, і все ж таки виживає краще за інших мікроорганізмів. Доза від 500 до 1000 радів смертельна для людини, а «ягідка» витримує 1,5 мільйона радів. Під впливом радіації ДНК «ягідки» розхитується і розсипається на сотні фрагментів, що для інших бактерій незворотно і смертельно. А «ягода» через пару годин відновлює цілісність ДНК – і жодних мутацій!

Прибічники еволюції здивовані, тому що не існує середовища з таким неймовірно високим рівнем радіації. Чому еволюція призвела до появи такого творіння? А «дивна ягода» не тільки прямо кидає виклик еволюційній теорії, а й говорить світові про майстерність і мудрість Свого Творця!

#ДеньзТворцем


Псалом 70:17

«Боже, навчав Ти мене від юнацтва мого, — і аж дотепер я звіщаю про чуда Твої».

Молитва: Дякуємо Тобі, Отче Наш, за Твої дивовижні творіння, які змушують невіруючих замислитися, і проголошують Твою славу. Амінь.