Динозавр з кондиціонером

Теплокровні тварини повинні якимось чином позбавлятися перегріву, або у них трапиться тепловий удар. Один із способів охолодження організму, типовий для людини та теплокровних ссавців, – через носові порожнини. Коли ми дихаємо, повітря проходить через слизові оболонки, створені таким чином, щоб збільшити площу поверхні, якою проходить повітря. У слизових оболонках багато кровоносних судин. Коли організм перегрівається, слизові віддають надлишок тепла в потік повітря, що проходить, таким чином захищаючи від перегріву мозок. Високотехнічна будова цієї системи є аргументом на користь мудрого Творця.

Навіть великі динозаври, які створіння далеко не примітивні, здається, теж користувалися тією ж системою охолодження організму. Більше того, є свідчення, що багато динозаврів були теплокровними. Дослідники нещодавно вивчили череп трицератопсу на комп’ютерному томографі та виявили, що носові порожнини трицератопсу займали половину черепа. У черепів дрібніших динозаврів носові порожнини були непропорційно меншими. Вважається, що якщо динозаври були теплокровними, то великим видам дійсно потрібні були великі порожнини для охолодження.

Є добрий доказ того, що левіафан, описаний у Книзі пророка Йова, насправді був великим динозавром. Великим динозаврам потрібні були великі носові порожнини, щоб віддавати тепло крові в повітря, що видихається. Можливо, описуючи дим, що виходить із ніздрів левіафану, Йов насправді говорить про нагріте, вологе повітря, яке виривалося в прохолодне повітря атмосфери при диханні.

#ДеньзТворцем


Книга Йова 41:12

«З ніздрів його виходить дим, як з киплячого горщика чи казана».

Молитва: Славлю Тебе, Господи, бо я чудово влаштований. Амінь.