Чи просто релігійний символ?

Чи не здається вам, що ми, християни, все слабше захищаємо істини Слова Божого, наприклад, сам факт Створення? Десятки досліджень доводять, що ми не тільки не готові захищати надію, яка дана нам у Христі, ми ще й важко можемо пояснити, чому ми отримали цей дар.

Джордж Барна, президент «Дослідницької групи Барна», провів аналіз результатів 28 релігійних соцопитувань, які він проводив з 1987 по 1996 роки. У 1992 році близько 50% опитаних сказали, що читали Біблію попереднього тижня. До 1996 року таких людей виявилося вже менше, 34 %. Проте інше опитування 1996 р. показало, що 80 % опитаних вважають, що в історії людства Біблія мала найбільший вплив на людей, а 76 % зізналися, що Біблія дуже важлива для них. З цієї інформації Барна зробив висновок, що для більшості американців Біблія перетворилася на релігійний символ за рамками активного користування. Як наслідок – повальне невігластво щодо текстів Біблії. Барна підтвердив це прикладами опитувань. Наприклад, 80% опитаних помилково вважали, що вислів «Бог допомагає тим, хто допомагає собі сам» – з Біблії. Ще 50% респондентів думали, що Йона – це тільки назва книги в Біблії, а 10% – що Жанна д’Арк була дружиною Ноя (в англійській Joan of Arc – Жанна д’Арк співзвучно з Noah Ark – Ноїв ковчег – прим. пров. )

Якщо нам призначено захищати великі істини Біблії – Створення Світу та Великий Потоп – і пояснювати, як вони стосуються рятівної роботи Христа, ми повинні подивитися на себе. Може, нам уже час серйозніше поставитися до вивчення Біблії?

#ДеньзТворцем


Псалом 9:18

«Попрямують безбожні в шеол, всі народи, що Бога забули».

Молитва: Отче Наш Небесний, хай у мене виросте бажання вивчати Твоє Слово, щоб з Твоєю допомогою я зміг би краще підготуватися і свідчити про надію спасіння, даровану нам Ісусом. Амінь.